ΒΡΑΒΕΙΟ EUROPEAN BUSINESS AWARD 2012 / 2013

Η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει αποκλειστικά  στην Ελλάδα το σύστημα ξηρής εφύγρανσης CONTRONICS  SYSTEM.Η εταιρεία Contronics παράγει υγροποιητές ξηρής νέφωσης οι οποίοι δημιουργούν κορεσμένη σε υδρατμούς ατμόσφαιρα χωρίς να βρέχουν το προϊόν. Δημιουργούν μέγεθος σταγόνας μικρότερο του 1-3 micron, το οποίο εξατμίζεται αμέσως μειώνοντας και την θερμοκρασία του αέρα.

Από το 1981,  λειτουργούν σε Ευρώπη και ΗΠΑ,  25.000 μηχανήματα,  σε 15.000 super markets. Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε φέτος, και ήδη έχει εγκατασταθεί στη πρώτη μεγάλη αλυσίδα super market. Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή (plug and play) , με πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης .

Εκτός όμως από τα supermarkets, τα συστήματα  Contronics  χρησιμοποιούνται ευρέως και στη μετασυλλεκτική επεξεργασία φρούτων και λαχανικών.

Το πρόβλημα:   Από την στιγμή της συγκομιδής και μετά, τα προϊόντα υπόκεινται σε μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία και την υγρασία με αποτέλεσμα να χάνουν τη φρεσκάδα τους και να καταλήγουν στο ράφι σε ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα εξάγονται στο εξωτερικό έχουμε ακόμη περισσότερα προβλήματα και δεν είναι λίγες οι φορές που δεν γίνονται καν δεκτά από τους πελάτες του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν πολύ αυστηρές μεθόδους ελέγχου.

Η λύση:  Με το σύστημα Contronics έχουμε την τέλεια λύση για την διατήρηση των προϊόντων σε πολύ καλή κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της αλυσίδας παραγωγής (supply chain). Επίσης για να αυξήσουμε την διάρκεια ζωής χρησιμοποιούμε τα φυσικά (και βιολογικά) προϊόντα Phyto που βασίζονται στα εκχυλίσματα εσπεριδοειδών.

ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;

Καθαρό φιλτραρισμένο νερό εκνεφώνεται από υψηλής συχνότητος κύματα (surrounding air). Η ομίχλη από πολύ λεπτές σταγόνες,  εξαπλώνεται πάνω από τα προϊόντα σαν πέπλο. Τα σταγονίδια νερού εξατμίζονται και σχηματίζουν ένα δροσερό, υγρό στρώμα αέρος, ακριβώς πάνω από το προϊόν. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται ψύξη εξάτμισης. Η θερμοκρασία πέφτει περίπου 4°C και η σχετική υγρασία αυξάνεται περίπου 95%. Το νωπό προϊόν δεν θα χάσει τη υγρασία του στον ατμοσφαιρικό αέρα και ψύχεται επιπλέον, χωρίς να βραχεί.

Τα μηχανήματα Contronics είναι πολύ εύκολα στην εγκατάσταση τους και το μόνο που απαιτούν είναι παροχή νερού, ρεύματος και πρόσβαση σε αποχέτευση.

Μπορούν να εγκατασταθούν σε:

  • Χώρους επεξεργασίας και συσκευασίας (σε γραμμές παραγωγής , σε ψυκτικούς θαλάμους, σε χώρους φόρτωσης-εκφόρτωσης.
  • Φορτηγά Ψυγεία       

Πλεονεκτήματα

  • Μείωση των απωλειών βάρους.
  • Βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των φρούτων – λαχανικών.
  • Αύξηση της διάρκειας ζωής των προϊόντων – Μείωση φύρας κι επιστροφών.